Polskie Towarzystwo Technologów Żywności 
Oddział Wrocławski
serdecznie zaprasza na

XXV Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ oraz VIII
International Session of Young Scientific Staff
„Przyszłość w żywności- żywność w przyszłości”.

Termin: 15-16.10.2020 r.

Miejsce obrad: Q Hotel Plus Wrocław, ul. Zaolzaińska 2, 53-334 Wrocław

Cel Konferencji Naukowej:
XXV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ jest kontynuacją corocznych spotkań, których celem jest umożliwienie prezentacji dorobku naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki oraz wymiana doświadczeń i poglądów w gronie młodej i doświadczonej kadry naukowej. Mamy nadzieję, że tegoroczna Sesja przyczyni się również do dalszej integracji środowiska związanego z szeroko rozumianą nauką o żywności. Prezentowane prace naukowe będą dotyczyły przetwarzania żywności, udoskonalania procesów technologicznych, dodatków do żywności, analizy żywności, kształtowania jakości nowych produktów spożywczych oraz idei „Zero Waste”. W ramach sesji będą prezentowane doniesienia ustne oraz postery. Wzorem lat poprzednich autorami doniesień winni być młodzi pracownicy nauki.

Tematy wiodące:

  • – Bezpieczeństwo żywności i zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym.
  • - Bioaktywne i prozdrowotne składniki żywności.
  • - Chemia i biotechnologia żywności.
  • - Innowacje w technologii żywności.
  • - Świadomy producent i konsument- idea „Zero Waste”.
  • - Żywienie człowieka i dietetyka.

Wszystkie niezbędne informacje znajdą Państwo na stronie wydarzenia:

https://smkn2020.wordpress.com/

oraz w mediach społecznościowych:

https://www.facebook.com/smkn2020/

https://www.instagram.com/smkn_pttz_2020/



Zaproszenie na:

X Jubileuszową Konferencję Naukową

„Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie”

Polanica Zdrój, 8-10.05.2018 r.

www.binoz.upwr.edu.pl/ziemniak/



8 Międzynarodową Konferencję Naukową

Quality and safety in food production chain”

Wrocław 20-21.06.2018 r.

www.binoz.upwr.edu.pl/quality