Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
Oddział Wrocławski
serdecznie zaprasza na
XXV Sesję Naukową Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ oraz VIII
International Session of Young Scientific Staff
„Przyszłość w żywności- żywność w przyszłości”.
Termin: 15-16.10.2020 r.
Miejsce obrad: Q Hotel Plus Wrocław, ul. Zaolzaińska 2, 53-334 Wrocław
Cel Konferencji Naukowej:
XXV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej PTTŻ jest kontynuacją
corocznych spotkań, których celem jest umożliwienie prezentacji dorobku
naukowego doktorantów i młodych pracowników nauki oraz wymiana
doświadczeń i poglądów w gronie młodej i doświadczonej kadry naukowej.
Mamy nadzieję, że tegoroczna Sesja przyczyni się również do dalszej
integracji środowiska związanego z szeroko rozumianą nauką o żywności.
Prezentowane prace naukowe będą dotyczyły przetwarzania żywności,
udoskonalania procesów technologicznych, dodatków do żywności, analizy
żywności, kształtowania jakości nowych produktów spożywczych oraz idei
„Zero Waste”. W ramach sesji będą prezentowane doniesienia ustne oraz
postery. Wzorem lat poprzednich autorami doniesień winni być młodzi
pracownicy nauki.
Tematy wiodące:
- – Bezpieczeństwo żywności i zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym.
- - Bioaktywne i prozdrowotne składniki żywności.
- - Chemia i biotechnologia żywności.
- - Innowacje w technologii żywności.
- - Świadomy producent i konsument- idea „Zero Waste”.
- - Żywienie człowieka i dietetyka.
Wszystkie niezbędne informacje znajdą Państwo na stronie wydarzenia:
https://smkn2020.wordpress.com/
oraz w mediach społecznościowych:
https://www.facebook.com/smkn2020/
https://www.instagram.com/smkn_pttz_2020/
Zaproszenie na:
X Jubileuszową Konferencję Naukową
„Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie”
Polanica Zdrój, 8-10.05.2018 r.
www.binoz.upwr.edu.pl/ziemniak/
8 Międzynarodową Konferencję Naukową
Quality and safety in food production chain”
Wrocław 20-21.06.2018 r.